Пилешка супа в хлебче

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
80 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

632

icon

Протеини

35 г

icon

Мазнини

31 г

icon

Въглехидрати

48 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

 

  • 300 г бон филе Градус
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 стрък селъри
  • 3 скилидки чесън
  • 4 питки хляб
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 150 г нарязани на кубчета гъби
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 2-3 клонки прясна мащерка
  • 2 ч.л. ситно нарязан пресен розмарин
  • 100 мл бяло вино
  • 1 л  пилешки бульон
  • 100 мл сметана
  • 1 жълтък
  • 100 г настърган кашкавал

 

Начин на приготвяне:


Отрежете около 1/3 от горната част на питките хляб и отделете настрана.
Издълбайте с ръка меката вътрешност, като оставите около 2 см борд и малко по-дебело дъно – запазете издълбания хляб. Намажете хляба със зехтин, посолете и подправете с черен пипер, поръсете с част от кашкавала, поставете в тава и печете 7-8 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Загрейте 1 с.л. зехтин и запържете нарязаните на кубчета гъби с малко сол и мащерка, докато покафенеят за 5-6 минути. Прехвърлете ги в купичка и оставете настрана.

В същия тиган изпържете пилешкото бон филе, по 2 минути на страна, докато станат златисто кафяви.

В тенджера загрейте останалия зехтин и добавете нарязаните на кубчета лук, селъри и морков.
Разбъркайте, добавете ситно нарязания розмарин и гответе 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат и лука стане прозрачен.
Сложете нарязания на филийки чесън и гответе около минута.
Налейте виното, добавете издълбаната мека част на хляба.
Кипнете и варете, докато се редуцира наполовина за около 10 минути.
Добавете бульона, сложете пилешките гърди и варете 20 минути под капак.

Свалете съда от котлона, извадете  месото, охладете за кратко и нарежете.
Разбийте яйцето и сметаната и налейте в супата.

Напълнете хлебните купи със супа, отгоре сложете парчета пиле и гъби, поръсете с настъргания кашкавал и запечете за още 4-5 минути.
Поръсете с прясна мащерка, полейте с малко зехтин и сервирайте веднага.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече