Калории
512
Калории
512
Протеини
33 г
Мазнини
19 г
Въглехидрати
51 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Загрейте зехтина в тенджера. Прибавете ситно нарязания лук. Гответе 4-5 минути до омекване.
Прибавете чесъна и гответе още 30 секунди. Добавете фава (или ориз) и налейте бульона. Покрийте съда с капак. Варете 20 минути на тих огън.
Нарежете пилешкото филе на хапки и ги добавете в съда със супата. Посолете и подправете с черен пипер. Гответе още 15-20 минути.
В купа счупете яйцата. Добавете сока от лимоните и разбийте. На тънка струйка налейте черпак от горещата супа при непрекъснато бъркане. Излейте сместа в тенджерата.
Свалете съда от котлона и сервирайте в купички. Всяка порция поръсете със ситно нарязан магданоз и малко зехтин.