Пилешка супа с фава и лимон

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

512

icon

Протеини

33 г

icon

Мазнини

19 г

icon

Въглехидрати

51 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 л пилешки бульон
  • 400 г пилешко филе Градус
  • 200 г фава или ориз
  • 3 скилидки чесън
  • 2 яйца
  • 3 лимона
  • 3-4 клонки пресен магданоз
  • 1 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера. Прибавете ситно нарязания лук. Гответе 4-5 минути до омекване.
Прибавете чесъна и гответе още 30 секунди. Добавете фава (или ориз) и налейте бульона. Покрийте съда с капак. Варете 20 минути на тих огън.
Нарежете пилешкото филе на хапки и ги добавете в съда със супата. Посолете и подправете с черен пипер. Гответе още 15-20 минути.
В купа счупете яйцата. Добавете сока от лимоните и разбийте. На тънка струйка налейте черпак от горещата супа при непрекъснато бъркане. Излейте сместа в тенджерата.
Свалете съда от котлона и сервирайте в купички. Всяка порция поръсете със ситно нарязан магданоз и малко зехтин.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече