Супа с паста и пилешки кюфтенца

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
110 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

390

icon

Протеини

24 г

icon

Мазнини

10 г

icon

Въглехидрати

31 г

icon

Фибри

г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 200 г прясна паста
  • Настърган пармезан за сервиране
  • Сол
  • Черен пипер на вкус
     

За бульона:

  • 1 пиле Градус около 1,5 кг
  • 4-5 клонки магданоз
  • 4-5 клонки мащерка
  • 3 дафинови листа
  • 1 глава лук, разрязана на 4
  • 3 моркова
  • 3 стръка селъри
  • 5-6 зърна черен пипер
  • Сол
     

За кюфтенцата:

  • 2 цели пилешки бутчета Градус
  • ½ ч.л. индийско орехче
  • 1 пасирана скилидка чесън
  • 2 с.л. ситно нарязан магданоз
  • 2 с.л. галета
  • 1 яйце
  • 30 г пармезан
     

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сложете разрязаните на две пилешки бутчета и налейте 1,5 л пилешки бульон.
Варете 15 минути, свалете съда от котлона и отделете месото.

Сложете го в кухненски робот заедно с пасирания чесън, пармезана, галетата, ситно нарязания магданоз, яйцето и индийското орехче. Пасирайте до получаването на еднородна смес и оформете с ръце малки, еднакви по големина кюфтенца.

Кипнете отново бульона, сложете пастата и кюфтенцата и гответе няколко минути до готовност (около 2-3 минути).
Сложете супата в купички и гарнирайте с листа селъри и настърган пармезан.

Пригответе бульона предварително и съхранявайте в хладилник до 2 дни.
Сложете пилето в голяма тенджера, добавете зеленчуците, билките и черния пипер и залейте със студена вода.
Оставете да заври и отстранете пяната. Намалете котлона, покрийте с капак и варете 2 часа на тих огън.
Извадете пилето, отделете месото и ползвайте в друга рецепта.
 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече