Пилешка супа с булгур и праз

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

314

icon

Протеини

40 г

icon

Мазнини

6 г

icon

Въглехидрати

27 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 кг пилешко месо (гърди и бутчета)
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 2-3 клонки мащерка
  • 2-3 клонки магданоз
  • 2.5 л вода
  • 10 зърна черен пипер
  • 2 ч.л. сол
  • 2-3 стръка праз
  • 150 г булгур
  • сок от 2 лимона
  • ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера налейте водата, сложете пилешкото месо, нарязаните на едро моркови и лук, чесъна нарязaн на филийки и билките завързани с конец за готвене. Сложете черния пипер и солта, кипнете и махнете пяната.

Намалете колтона и варете 30 минути покрито отчасти.

Извадете гърдите в купа и оставете бутчетата за още 10 минути.

Извадете и тях и свалете месото от костите.

Върнете костите в бульона и варете още 30 минути, а месото нарежете на едро.

Прецедете бульона през цедка и прибавете нарязания на колелца праз и булгура. Посолете на вкус и оставете да заври.

Намалете котлона и варете 20 минути, докато зърната булгур се сварят.

Добавете пилешкото месо, разбъркайте и оставете да се затопли за няколко минути.

Добавете ситно нарязания магданоз и лимоновия сок и свалете съда от котлона. Сервирайте супата топла.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече