Калории
314
Калории
314
Протеини
40 г
Мазнини
6 г
Въглехидрати
27 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В голяма тенджера налейте водата, сложете пилешкото месо, нарязаните на едро моркови и лук, чесъна нарязaн на филийки и билките завързани с конец за готвене. Сложете черния пипер и солта, кипнете и махнете пяната.
Намалете колтона и варете 30 минути покрито отчасти.
Извадете гърдите в купа и оставете бутчетата за още 10 минути.
Извадете и тях и свалете месото от костите.
Върнете костите в бульона и варете още 30 минути, а месото нарежете на едро.
Прецедете бульона през цедка и прибавете нарязания на колелца праз и булгура. Посолете на вкус и оставете да заври.
Намалете котлона и варете 20 минути, докато зърната булгур се сварят.
Добавете пилешкото месо, разбъркайте и оставете да се затопли за няколко минути.
Добавете ситно нарязания магданоз и лимоновия сок и свалете съда от котлона. Сервирайте супата топла.