Пилешка супа с кокос и скариди

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
25 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

434

icon

Протеини

43 г

icon

Мазнини

24 г

icon

Въглехидрати

11 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 400 мл кокосово мляко
  • 400 мл кокосова сметана
  • 300 мл пилешки бульон
  • 500 г пилешки гърди Градус
  • 1 с.л. червена къри паста
  • 4 см джинджифил нарязан на тънки пръчици
  • 230 г почистени скариди
  • 1 червено чили
  • 2 стръка пресен лук
  • 3 с.л. рибен сос
  • 1 ч.л. сол
  • За сервиране:
  • 1 стрък пресен лук, нарязaн на тънки колелца
  • ½ връзка пресен кориандър
  • Оризови нудли
  • Нарязана на колелца червена люта чушка
  • Пресен кориандър

Начин на приготвяне:


Нарежете пилешките гърди на хапки.
В касерола налейте кокосовото мляко, кокосовата сметана и бульона.
Добавете целите стръкове пресен лук, рибния сос, джинджифила, нарязаната на дребно люта чушка и къри пастата.
Разбъркайте добре и оставете сместа да заври.

Сложете нарязаното на хапки пиле и варете 15 минути на средно силен огън.
Извадете лука от супата и прибавете скаридите и посолете.
Гответе още 2-3 минути и свалете супата от котлона.
В купички сложете от нудлите, налейте от супата и гарнирайте с нарязан на колелца пресен лук и сок от лайм.
Сервирайте с пресен кориандър и люта чушка.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече