Калории
444
Калории
444
Протеини
37 г
Мазнини
22 г
Въглехидрати
23 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежете на ситно зеленчуците, но не изхвърляйте обелките (освен на картофите), защото ще ги използваме за приготвянето на бульона.
В голяма тенджера сложете цялото пиле, заедно с обелките на зеленчуците, и полейте с 3 литра вода. Варете около 75 минути или докато пилето е напълно готово, след което извадете пилето и прецедете бульона.
Почистете пилето от кожата и костите и нарежете на малки хапки.
В същата тенджера добавете мазнината, праз лука, морковите, целината. Задушете около 5-10 минути или докато омекнат. След това прибавете чесъна, картофите, прясната мащерка и овкусете добре със сол и пипер. Изсипете бульона и оставете супата да ври, докато картофите са готови.
Прибавете и копривата, а след като тя е готова, я извадете и нарежете на дребно.
Накрая прибавете пилето, копривата и сока от лимон към супата, разбъркайте и оставете на котлона още 3-5 минути до пълна готовност.