Пролетна пилешка супа с коприва

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

444

icon

Протеини

37 г

icon

Мазнини

22 г

icon

Въглехидрати

23 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 3 моркова
  • 1 стрък целина
  • 1 глава праз лук
  • 3 скилидки чесън
  • 3 стръка прясна мащерка
  • 500 г картофи
  • Сок на 1 лимон
  • 200 г коприва
  • Сол и пипер
  • Зехтин

Начин на приготвяне:


Нарежете на ситно зеленчуците, но не изхвърляйте обелките (освен на картофите), защото ще ги използваме за приготвянето на бульона.

В голяма тенджера сложете цялото пиле, заедно с обелките на зеленчуците, и полейте с 3 литра вода. Варете около 75 минути или докато пилето е напълно готово, след което извадете пилето и прецедете бульона.

Почистете пилето от кожата и костите и нарежете на малки хапки.

В същата тенджера добавете мазнината, праз лука, морковите, целината. Задушете около 5-10 минути или докато омекнат. След това прибавете чесъна, картофите, прясната мащерка и овкусете добре със сол и пипер. Изсипете бульона и оставете супата да ври, докато картофите са готови.

Прибавете и копривата, а след като тя е готова, я извадете и нарежете на дребно.
 
Накрая прибавете пилето, копривата и сока от лимон към супата, разбъркайте и оставете на котлона още 3-5 минути до пълна готовност.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече