Пикантна пилешка супа с магданоз
Прясно пиле
Необходими продукти:
- 1 пиле „Градус“
- 100 г зелени люти чушки
- 3 домата (белени)
- 2 глави лук
- 5 скилидки чесън
- 2 връзки магданоз
- 50 мл зехтин
- 2 с. л. брашно
- 100 мл животинска сметана
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете пилето в тенджера, залейте го с голямо количество вода и го посолете. Прибавете и едната, нарязана на едро глава лук. Варете на слаб огън, докато започне да се разпада.
Извадете свареното пиле, почистете го от кожата и костите и го нарежете на едро. Прецедете бульона от варенето.
Накълцайте лютите чушки. Другата глава лук, чесъна и магданоза нарежете на ситно, а доматите – на кубчета.
Загрейте зехтина в тенджера. Чушките, лука, чесъна и половината от магданоза запържете за кратко. Поръсете с брашното, разбъркайте и след около минута налейте около 1,5 л бульон. Добавете доматите. Супата се готви 15–20 минути, докато всички зеленчуци омекнат добре.
Накрая прибавете пилешкото месо, останалия магданоз и сметаната. Гответе още около 5 минути и сервирайте.