Пикантна пилешка супа с магданоз

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
80 минути
8 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

298

icon

Протеини

33 г

icon

Мазнини

15 г

icon

Въглехидрати

7 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 пиле „Градус“
  • 100 г зелени люти чушки
  • 3 домата (белени)
  • 2 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • 2 връзки магданоз
  • 50 мл зехтин
  • 2 с. л. брашно
  • 100 мл животинска сметана
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сложете пилето в тенджера, залейте го с голямо количество вода и го посолете. Прибавете и едната, нарязана на едро глава лук. Варете на слаб огън, докато започне да се разпада.

Извадете свареното пиле, почистете го от кожата и костите и го нарежете на едро. Прецедете бульона от варенето.

Накълцайте лютите чушки. Другата глава лук, чесъна и магданоза нарежете на ситно, а доматите – на кубчета.

Загрейте зехтина в тенджера. Чушките, лука, чесъна и половината от магданоза запържете за кратко. Поръсете с брашното, разбъркайте и след около минута налейте около 1,5 л бульон. Добавете доматите. Супата се готви 15–20 минути, докато всички зеленчуци омекнат добре.

Накрая прибавете пилешкото месо, останалия магданоз и сметаната. Гответе още около 5 минути и сервирайте.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече