Калории
298
Калории
298
Протеини
33 г
Мазнини
15 г
Въглехидрати
7 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Сложете пилето в тенджера, залейте го с голямо количество вода и го посолете. Прибавете и едната, нарязана на едро глава лук. Варете на слаб огън, докато започне да се разпада.
Извадете свареното пиле, почистете го от кожата и костите и го нарежете на едро. Прецедете бульона от варенето.
Накълцайте лютите чушки. Другата глава лук, чесъна и магданоза нарежете на ситно, а доматите – на кубчета.
Загрейте зехтина в тенджера. Чушките, лука, чесъна и половината от магданоза запържете за кратко. Поръсете с брашното, разбъркайте и след около минута налейте около 1,5 л бульон. Добавете доматите. Супата се готви 15–20 минути, докато всички зеленчуци омекнат добре.
Накрая прибавете пилешкото месо, останалия магданоз и сметаната. Гответе още около 5 минути и сервирайте.