Калории
350
Калории
350
Протеини
35 г
Мазнини
15 г
Въглехидрати
17 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Отделете бутчетата на пилето и ги разделете на горни и долни.
Сложете всичко в голяма тенджера и залейте със студена вода, така че месото да е напълно покрито. Посолете на вкус, кипнете и варете под капак 30 минути.
Извадете гърдите, охладете, приберете в хладилник и ползвайте за друго ястие.
Нарежете обелените глави лук на четири и към пилето добавете нарязания на колелца праз лук, нарязаните на едри парчета целина, картофи, пащърнак, морков и лука. Сложете дафиновия лист, покрийте с капак и варете още 20 минути.
В купички за сервиране сложете от сварените зеленчуци и по едно парче пилешко месо. Поръсете с черен пипер и нарязани листа целина.