Пилешка супа с кнедли

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
20 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

500

icon

Протеини

44 г

icon

Мазнини

20 г

icon

Въглехидрати

33 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 600 г пилешки гърди

  • 100 г целина глава

  • 1 морков

  • 1 глава лук

  • 1 ч.л. сол

  • 1 ч.л. зърна черен пипер

За кнедлите:

  • 130 г семолина (грис от твърда пшеница) или брашно

  • 60 г меко масло

  • 2 яйца

  • 2 с.л. ситно нарязан магданоз

  • ½ ч.л. сол

  • Щипка бакпулвер

  • Щипка индийско орехче


В тенджера сложете пилешките гърди и едро нарязаните зеленчуци.  Посолете и добавете зърната черен пипер. Налейте около 1 л вода, така че да покрие продуктите. Кипнете. Гответе на средно силен огън 20 минути.
 

През това време пригответе тестото за кнедлите. С миксер разбийте маслото. Добавете едното яйце и половината грис. Добавете солта, бакпулвера, индийското орехче. Прибавете второто яйце, останалия грис, магданоза. Смесете всичко – трябва да се получи мека и кремообразна смес. Приберете в хладилник за 15 минути. 
 

Извадете месото от бульона. Охладете за няколко минути. Накъсайте на ивички и оставете настрана. Прецедете бульона и върнете в тенджерата. 
 

С две лъжици от тестото оформете кнедли и пуснете в къкрещия, но не врящ бульон. Гответе 8-10 минути или докато кнедлите изплуват на повърхността и увеличат обема си. Извадете с решетъчна лъжица. 
 

В чиния сложете по 3-4 броя кнедли, добавете от накъсаното месо и налейте 2-3 черпака от бульона. Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече