Калории
500
Калории
500
Протеини
44 г
Мазнини
20 г
Въглехидрати
33 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
600 г пилешки гърди
100 г целина глава
1 морков
1 глава лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. зърна черен пипер
130 г семолина (грис от твърда пшеница) или брашно
60 г меко масло
2 яйца
2 с.л. ситно нарязан магданоз
½ ч.л. сол
Щипка бакпулвер
Щипка индийско орехче
В тенджера сложете пилешките гърди и едро нарязаните зеленчуци. Посолете и добавете зърната черен пипер. Налейте около 1 л вода, така че да покрие продуктите. Кипнете. Гответе на средно силен огън 20 минути.
През това време пригответе тестото за кнедлите. С миксер разбийте маслото. Добавете едното яйце и половината грис. Добавете солта, бакпулвера, индийското орехче. Прибавете второто яйце, останалия грис, магданоза. Смесете всичко – трябва да се получи мека и кремообразна смес. Приберете в хладилник за 15 минути.
Извадете месото от бульона. Охладете за няколко минути. Накъсайте на ивички и оставете настрана. Прецедете бульона и върнете в тенджерата.
С две лъжици от тестото оформете кнедли и пуснете в къкрещия, но не врящ бульон. Гответе 8-10 минути или докато кнедлите изплуват на повърхността и увеличат обема си. Извадете с решетъчна лъжица.
В чиния сложете по 3-4 броя кнедли, добавете от накъсаното месо и налейте 2-3 черпака от бульона. Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.