Салата с пиле, моркови и кус кус

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

639

icon

Протеини

36 г

icon

Мазнини

34 г

icon

Въглехидрати

50 г

icon

Фибри

8 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 600 г пилешки гърди Градус
  • 240 г кус кус
  • 375 мл пилешки бульон
  • 3 моркова
  • 150 г печени бадеми
  • 80 г сушени боровинки
  • 2 с.л. маково семе
  • Сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. рас ел ханут
  • 1 с.л. лимонова кора
  • 1 връзка пресен кориандър


За портокаловия дресинг:

  • 3 с.л. зехтин
  • Сок от 1 портокал
  • 1 скилидка чесън 
  • 1 ч.л. дижонска горчица


Начин на приготвяне:

В купичка сложете рас ал ханут, лимоновата кора, зехтина и смесете добре.
Излейте сместа върху пилешките гърди и разбъркайте, за да се покрият от всички страни.
Прехвърлете пилешкото в тава  и печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Извадете готовото пиле от фурната и оставете да се охлади.
Докато пилето се пече, пригответе кус куса. Сложете го в купа, посолете, залейте с горещия пилешки бульон, покрийте с фолио или капак и оставете за 5 минути.
Пригответе портокаловия дресинг. В купичка сложете пасирания чесън, горчицата, зехтина и разбийте до получаването на емулсия.
Прибавете портокаловия сок, разбъркайте и оставете настрана.
С белачка за зеленчуци нарежете почистените моркови на тънки ленти и отделете в купа.
Нарежете бадемите на едро, а охладеното пиле на филийки.
С вилица разбъркайте кус куса, за да се отделят зрънцата едно от друго и прехвърлете в голяма купа.
Добавете морковите, сушените боровинки, маковото семе, половината от нарязаните бадеми и дресинга. Разбъркайте добре салатата и отгоре поставете нарязаните пилешки гърди, листа кориандър и останалите бадеми.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече