Калории
639
Калории
639
Протеини
36 г
Мазнини
34 г
Въглехидрати
50 г
Фибри
8 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В купичка сложете рас ал ханут, лимоновата кора, зехтина и смесете добре.
Излейте сместа върху пилешките гърди и разбъркайте, за да се покрият от всички страни.
Прехвърлете пилешкото в тава и печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Извадете готовото пиле от фурната и оставете да се охлади.
Докато пилето се пече, пригответе кус куса. Сложете го в купа, посолете, залейте с горещия пилешки бульон, покрийте с фолио или капак и оставете за 5 минути.
Пригответе портокаловия дресинг. В купичка сложете пасирания чесън, горчицата, зехтина и разбийте до получаването на емулсия.
Прибавете портокаловия сок, разбъркайте и оставете настрана.
С белачка за зеленчуци нарежете почистените моркови на тънки ленти и отделете в купа.
Нарежете бадемите на едро, а охладеното пиле на филийки.
С вилица разбъркайте кус куса, за да се отделят зрънцата едно от друго и прехвърлете в голяма купа.
Добавете морковите, сушените боровинки, маковото семе, половината от нарязаните бадеми и дресинга. Разбъркайте добре салатата и отгоре поставете нарязаните пилешки гърди, листа кориандър и останалите бадеми.