Калории
485
Калории
485
Протеини
29 г
Мазнини
23 г
Въглехидрати
42 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В тавичка за печене сложете пилешкото бонфиле и почистените аспержи, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте добре и печете 12-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Сложете булгура в купа, залейте с горещия пилешки бульон и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да постои 20 минути, пробвайте и ако има нужда оставете за още 10. Когато е готов, свалете фолиото и разбъркайте внимателно с вилица.
Междувременно в тиган загрейте зехтина и сотирайте чесъна, тиквиката и чилито за около 5 минути на средно силен огън, като разбърквате често.
Готовите зеленчуци сложете при булгура, добавете ситно нарязаните билки и разбъркайте.
Поднесете булгура с пилешкото и аспержите. Поръсете със зърна нар.