Пилешки хапки, увити в бекон

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

602

icon

Протеини

24 г

icon

Мазнини

44 г

icon

Въглехидрати

26 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди Градус, без кост и кожа
  • 12 тънко нарязани парченца суров бекон
  • 1-2 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. едро смляна морска или хималайска сол, или на вкус
  • 1  ч.л. прясно смлян червн пипер, или на вкус
  • 100 г кафява захар
  • 2-3 стръкчета пресен магданоз, за поръсване

Начин на приготвяне:


Загрей фурната до 180°C градуса.

Покрий дъното на плитка тава с хартия за печене или алуминиево фолио, за да си спестиш почистването след това.

 

Постави скара за бисквитки върху хартията за печене.

 

Изсипи кафявата захар в плитка чиния.

 

Подсуши пилешките гърди и нарежи на дребни хапки около 1.5 – 2 см.

 

Овкуси пилешките хапки  със зехтин, сол и черен пипер.

 

Нарежи всяко от резенчетата бекон на 2 или 3 парчета в зависимост от дебелината и дължината на бекона.

 

Завий всяко парче пиле с парче бекон, като няма нужда да го закрепваш с клечки за зъби, защото беконът залепва към пилето.

 

Оваляй обилно всяка от увитите в бекон пилешки хапки в кафява захар.

 

Подреди хапките върху скаричката и поръси отново щедро със сол и пипер. 

 

Печи в предварително загрята до 180°C фурна от 30 до 45 минути (в зависимост от големината на хапките) или до златисто запечен и хрупкав бекон.

 

След като хапките са готови, поръси с листенца свеж магданоз и поднеси с избраните дипове, брускети, свежа салата и предпочитани напитки  - за незабравимо куланрно изживяване ;)

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече