Хрупкаво пиле

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
150 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

738

icon

Протеини

53 г

icon

Мазнини

41 г

icon

Въглехидрати

41 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко месо без кост

За маринатата:

  • 50 мл олио
  • 50 мл водка
  • 100 мл вода
  • 50 мл лимонов сок
  • 1 с.л. горчица
  • 2 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер

За панировката:

  • 50 г орехи
  • 100 г галета
  • 100 г кашкавал, настърган на ситно
  • 50 г брашно
  • 1 с.л. шарена сол
  • 2 яйца

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на не много дебели парчета и поставете в дълбока купа.

 

Смесете продуктите за маринатата и ги добавете към пилешкото месо. Разбъркайте хубаво и оставете в хладилника за няколко часа.

 

Смесете продуктите за панировката без яйцата.

 

Разбийте яйцата, в тях потопете маринованите парчета месо, оваляйте в панировката и изпържете в тиган със загрято олио. Отцедете в чиния със салфетка.

 

Сервирайте с гарнитура по желание.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече