Панирано пилешко руло, пълнено с каймак

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
20 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

518

icon

Протеини

39 г

icon

Мазнини

25 г

icon

Въглехидрати

32 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 4 парчета пилешко филе
  • 8 слайса пушено пилешко роле
  • 4 с.л. каймак или заквасена сметана
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • олио за пържене

За паниране:

  • 3 яйца
  • 70 г брашно
  • 100 г галета
  • 1 ½ ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Сложете пилешкото филе между 2 листа фолио и изтънете с гладката страна на чук за месо до дебелина от 3-4 милимитра. Подправете със сол и черен пипер от двете страни.

Поставете по 2 слайса пилешко роле и отгоре намажете с каймак. Навийте на стегнато руло, като подгънете и страните навътре, за да не изтече плънката.

Приберете за 10-15 във фризера, за да стегне месото.

В подходящи чинии сложете яйцата, брашното и галетата и подправете със сол.

Панирайте пилешките рула последователно в брашно, яйце и галета. Оставете панировката да изсъхне за 10 минути.

Изпържете месото в загрято до 180 градуса олио за 7-8 минути от всички страни. Сервирайте със свежа салата и пържени картофи.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече