Пържено пиле с нудли от тиквичка
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко бонфиле
20 минути
4 порции
Продукти:
- 400 г пилешко бонфиле
- 4 с.л. зехтин
- 3 тиквички
- ½ ч.л. лют пипер на люспи
- 4 скилидки чесън
- 2 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- Пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките с уред за спирали и оставете настрана.
Нарежете пилешкото на малки хапки и запържете в голям тиган със сгорещен зехтин за 5-6 минути, като разбърквате често.
Добавете нарязания на филийки чесън и лютия пипер и гответе още минута.
Сварете тиквичките на пара за 2 минути и разделете на порции.
Свалете съда с пилето от котлона, разпределете върху тиквичките и поръсете с настърган пармезан.
Затвори