Калории
673
Калории
673
Протеини
32 г
Мазнини
35 г
Въглехидрати
60 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
150 г сготвено пиле
4 гръцки питки
Сок и кора от 1 лимон
70 мл зехтин
1 тиквичка
2 клонки пресен риган
3 скилидки чесън
120 г маслини Каламата без костилка
200 г сирене
1 домат
1 глава червен лук
Пресен магданоз
Нарежете ригана на ситно и го прехвърлете в купичка. Добавете пасирания чесън, лимоновата кора и лимоновия сок, налейте зехтина и разбъркайте добре.
Със сместа залейте пилешкото месо, разбъркайте и оставете да се овкуси, докато приготвите останалите неща.
Нарежете тиквичката на колелца, сложете в купа, полейте с малко зехтин и разбъркайте.
Нарежете лука на тънки колелца, а домата на полумесеци.
Сгорещете грил тиган или плоча и изпечете тиквичките за 2-3 минути на страна.
Върху горещия грил сложете пилешкото месо с маринатата за 3-4 минути, за да се затопли.
Затоплете и питките хляб.
За да сервирате, върху всяка питка сложете гриловани тиквички, пилешко месо, червен лук, резенчета домат и нарязани на колелца маслини.
Поръсете с натрошеното сирене и гарнирайте с листенца магданоз. За финал полейте с малко зехтин и поднесете.