Пълнени пилешки бутчета

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

729

icon

Протеини

52 г

icon

Мазнини

42 г

icon

Въглехидрати

34 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 8 пилешки бутчета (долната част на бутчето)
  • 1 глава кромид лук
  • 50 мл олио
  • 150 г бекон
  • 1 скилидки чесън
  • 150 г ориз
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол

Начин на приготвяне:

Почистете бутчетата от кожата и с тънко ножче изрежете месото от вътрешната страна, за да го освободите от костта. Обърнетее месото, без да го откъсвате от костта, нагоре, за да се получи кошничка.

Пригответе плънката, като запържите ситно нарязания лук в сгорещената мазнина за 5 мин. Добавете бекона, нарязан на кубчета, счуканата скилидка чесън, както и изчистения ориз. Долейте малко вода – около 150 мл, 

Поръсете с черния пипер и чубрицата, посолете и със сместта напълнете приготвените вече бутчета. Зашийте горната част с конец и игла, подредете в тавичка за печене, подмазана предварително с олио. Сипете малко вода и поставете във фурната да се пекат на 200 градуса към 30 мин, като по средата на времето обръщате бутчетата.

Сервирайте ги топли с подходяща гарнитура.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече