Калории
680
Калории
680
Протеини
35 г
Мазнини
25 г
Въглехидрати
78 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежете пилешките гърди на дребни кубчета и оставете настрана, а почистеният лук нарежете на тънки колелца.
В широк тиган загрейте зехтина на средно силен огън и добавете месото. Посолете, подправете с черен пипер и гответе 5-6 минути, докато месото побелее.
Добавете лука, разбъркайте и гответе още 2 минути. Сложете измития спанак, разбъркайте и оставете на котлона за около минута, докато омекне.
Свалете съда от котлона, прехвърлете сместа в купичка и оставете леко да се охлади.
В купа счупете яйцата, добавете киселото мляко и зехтина и разбъркайте.
Посолете и подправете с черен пипер, добавете содата за хляб и разбъркайте добре.
Към охладената смес с месото добавете пармезана, като оставите около 2 с.л. от него за поръсване на баничките.
Подправете сместа с индийско орехче, настържете лимоновата кора и разбъркайте.
Върху кухненския плот сложете една кора за баница с тясната страна към вас и намажете с млечната смес. Прегънете на три, като намажете вътрешната страна отново с млечната смес.
В единия край сложете 2 с.л .от плънката с пиле и започнете да прегъвате на триъгълници, като завъртате тестото.
Подредете баничките в тава, покрита с хартия за печене, и намажете отгоре с останалата млечна смес.
Поръсете с отделения пармезан и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато баничките станат златисто кафеви.
Поднесете баничките топли със свежа салата или кисело мляко.