Парти салата Градус
Пресен пилешки долен бут
Продукти:
- 8 долни бутчета Градус
- ½ ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
- 2 с.л. зехтин
- 2 салати литъл джем
За дресинга:
- 2 скилидки чесън
- 5-6 филета аншоа
- Сок от 1 лимон
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 1 ч.л. сос уорчестър
- 200 г майонеза
- 60 г настърган пармезан
- ¼ ч.л. сол
- ¼ ч.л. черен пипер
За сервиране:
- Хлебни крутони
- Пармезан
Начин на приготвяне:
С остър нож отрежете долната страната на бутчетата, за да може лесно да почистите костта. Оголете началото на костта и издърпайте излишната кожа. Притиснете останалата кожа надолу и оголете костта възможно най-много.
Отрязаните кости и кожа ползвайте за приготвянето на бульон.
Полейте бутчетата със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Увийте костта с алуминиево фолио, за да не потъмнее по време за печенето. Подредете в тава. Полейте с още малко зехтин и печете 40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
В хаван сложете филетата аншоа и чесъна и намачкайте на паста. Прехвърлете в голяма купа и добавете соса уорчестър, горчицата и лимоновия сок и разбъркайте. Сложете майонезата и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Към така приготвения дресинг прибавете настъргания пармезан и листата салата. Разбъркайте добре. Добавете хлебните крутони.
Изпечените бутчета извадете от фурната и махнете фолиото.
В плато за сервиране сложете овкусената салата и отгоре подредете изпечените бутчета. Поръсете с още настърган пармезан и сервирайте.