Калории
747
Калории
747
Протеини
39 г
Мазнини
36 г
Въглехидрати
67 г
Фибри
2 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Сложете пилешките гърди в тава за печене. Полейте с разтопеното масло. Посолете и подправете с черен пипер и риган от двете страни. Печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
За пестото: в кухненски блендер сложете кедровите ядки, пармезана и дивия чесън.
Налейте зехтина. Посолете. Пасирайте до получаването на пюре.
Бланширайте почистените аспержи за 30-40 секунди в кипяща и подсолена вода, а след това прехвърлете в купа с леденостудена вода.
Сварете пастата според инструкциите на опаковката в голямо количество добре подсолена вода.
Извадете отцедената паста в голяма купа. Към нея добавете чесновото песто и нарязаните на колелца стъбла аспержи. Разбъркайте добре. Оставете настрана, за да се охлади.
Извадете пилешките гърди от фурната, охладете за кратко и нарежете на дълги тънки ленти.
В чиния за сервиране сложете от пастата, добавете парче пилешки гърди и гарнирайте с връхчетата на аспержите. Към всяка порция добавете няколко листа прясна рукола и поръсете с настърган пармезан.