Салата с пиле и паста

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

747

icon

Протеини

39 г

icon

Мазнини

36 г

icon

Въглехидрати

67 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 320 г паста
  • 450 г пилешки гърди Градус
  • 1 малка връзка аспержи
  • 40 г разтопено масло
  • 2 ч.л. сушен риган
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
     

За пестото:

  • 1 връзка див чесън
  • 30 г кедрови ядки
  • 50 г пармезан
  • 50 мл зехтин
  • ½ ч.л. сол
     

За сервиране:

  • Прясна рукола
  • Пармезан
     

Начин на приготвяне:

Сложете пилешките гърди в тава за печене. Полейте с разтопеното масло. Посолете и подправете с черен пипер и риган от двете страни. Печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

За пестото: в кухненски блендер сложете кедровите ядки, пармезана и дивия чесън.
Налейте зехтина. Посолете. Пасирайте до получаването на пюре.

Бланширайте почистените аспержи за 30-40 секунди в кипяща и подсолена вода, а след това прехвърлете в купа с леденостудена вода.

Сварете пастата според инструкциите на опаковката в голямо количество добре подсолена вода.

Извадете отцедената паста в голяма купа. Към нея добавете чесновото песто и нарязаните на колелца стъбла аспержи. Разбъркайте добре. Оставете настрана, за да се охлади.

Извадете пилешките гърди от фурната, охладете за кратко и нарежете на дълги тънки ленти.
В чиния за сервиране сложете от пастата, добавете парче пилешки гърди и гарнирайте с връхчетата на аспержите. Към всяка порция добавете няколко листа прясна рукола и поръсете с настърган пармезан.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече