Калории
527
Калории
527
Протеини
90 г
Мазнини
23 г
Въглехидрати
15 г
Фибри
2 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Почисти и подсуши добре пилешките крилца.
Отрежи връхчетата им и ги отстрани, а в сгъвката срежи леко до ставата.
Обели джинджифиловия корен и настържи на най-финото си ренде.
В дълбока купа смеси настъргания джинджифил и всички останали подправки и продукти.
Разбъркай с вилица, докато се получи гладък сос.
Постави почистените крилца вътре и ги объркай в соса, докато се овалят хубаво в него.
Внимателно прехвърли всичко в плика за печене и изсипи в него цялата марината.
Завържи плика, постави го в тава за печене и прибери в хладилник за 1-2 часа.
Включи фурната на 200о и сложи в нея подготвения плик крилца, заедно с тавата.
Печи 20 мин на 200о, след които намали градусите на 160 и печи още 20 мин.
Приготви тава, която ще събере крилцата така, че да се запекат на 1 ред.
Застели я с лист хартия за печене.
Извади тавата от фурната и внимателно срежи плика за печене. Внимавай да не те изгори парата, която излиза от плика!
Увеличи фурната отново на 200о.
Прехвърли крилцата в подготвената тава с хартията за печене. Нареди ги на 1 ред, едно до друго.
Изсипи останалия сос от плика в купа; прибави допълнителната лъжица кетчуп и разбъркай. Тази задача спокойно можеш да повериш на децата – със сигурност обичат да мажат .
С тази смес намажи всички крилца и по желание поръси със сусам.
Върни тавата на средна скара във фурната и печи още 10-15 мин до зачервяването на крилцата.
Извади готовите крилца в затоплени чинии и поднеси на масата с любима гарнитура – подходяща тук е зелена салата. Ако е останал повече сос от печенето, можеш да ги поднесеш с него.