Калории
428
Калории
428
Протеини
38 г
Мазнини
23 г
Въглехидрати
20 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Изцедете сока на лайма в купичка, добавете пасирания чесън, джинджифила, олиото и солта и разбъркайте добре.
Разрежете пилешките гърди на две, за да получите 4 тънки парчета. Залейте месото с маринатата и оставете за 20 минути.
Нарежете почистения лук на тънки филийки, сложете в купичка и залейте с оцета. Разбъркайте и оставете да се маринова, докато приготвите останалите компоненти.
Нарежете зелето на тънки ивици, сложете в подходяща чиния. Добавете нарязания на тънки пръчици морков и едро нарязания пресен лук.
Сложете маринованото пилешко в намаслена тава за печене и изпечете за 18-20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Пригответе дресинга, като в хаван намачкате на паста лютата чушка и чесъна със солта и захарта. Прехвърлете в купичка и добавете рибния сос и оризовия оцет. Разбъркайте и оставете настрана.
Извадете пилешкото от фурната и нарежете на ивици. Поставете ги върху зеленчуците, полейте с дресинга, отгоре поставете маринования лук, фъстъци, листа мента и пресен кориандър.
Поръсете със сол на люспи и сервирайте.