Бабек (Синемантъсъ)

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
80 минути
5 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

875

icon

Протеини

43 г

icon

Мазнини

6 г

icon

Въглехидрати

156 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 яйце
  • 1 кг брашно 
  • 1/2 ч.л. сол 

За плънката:

  • 500 г пилешко филе
  • 2–3 с.л. олио 
  • 2–3 глави кромид лук
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете брашното със солта, направете кладенче, в което чукнете яйцето, и постепенно добавяйте водата. Месете, докато се получи меко тесто, покрийте и оставете да почине 10-15 мин. 

 

Нарежете лука на ситно, запържете в сгорещено олио до златисто и прибавете нарязаното на съвсем малки късчета пилешко месо. Пържете и него до златисто, оставете да изстине, посолете и поръсете с черен пипер.

 

Втасалото тесто разточете на съвсем фини кори. Нарежете ги на квадрати и във всеки квадрат поставете по малко от плънката. Завийте така, както се повива бебе в пелени.

 

Така приготвените „бебета” подредете в тава и печете във фурна при температура 230 градуса, докато се зачервят.

 

Сервирайте докато са топли, полети с разтопено масло.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече