Бабек (Синемантъсъ)
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко филе
80 минути
5 порции
Необходими продукти:
- пилешко филе - 300 г
За тестото:
- 1 яйце
- 1 кг брашно
- 1/2 ч.л. сол
За плънката:
- 2–3 с.л. олио
- 2–3 глави кромид лук
- 1/2 кг пилешко филе
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете брашното със солта, направете кладенче, в което чукнете яйцето, и постепенно добавяйте водата. Месете, докато се получи меко тесто, покрийте и оставете да почине 10-15 мин.
Нарежете лука на ситно, запържете в сгорещено олио до златисто и прибавете нарязаното на съвсем малки късчета пилешко месо. Пържете и него до златисто, оставете да изстине, посолете и поръсете с черен пипер.
Втасалото тесто разточете на съвсем фини кори. Нарежете ги на квадрати и във всеки квадрат поставете по малко от плънката. Завийте така, както се повива бебе в пелени.
Така приготвените „бебета” подредете в тава и печете във фурна при температура 230 градуса, докато се зачервят.
Сервирайте докато са топли, полети с разтопено масло.
Затвори