Калории
934
Калории
934
Протеини
79 г
Мазнини
34 г
Въглехидрати
74 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
(горни и долни пилешки бутчета, крилца)
Разтворете солта във водата, изсипете в голяма купа и добавете киселото мляко, пасираният чесън, джинджифила и горчицата. Сложете месото и разбъркайте добре. Покрийте с капак или фолио и приберете в хладилник за една нощ. Може да разбъркате един два пъти през времето за мариноване.
В голям съд сложете брашното и двата вида пипер. Извадете месото от марината и оваляйте добре в сместа с брашно. Оставете месото върху решетка за 10-15 минути, за да може да стегне панировката.
Покрийте още веднъж пилешкото с брашно, за да получите хубава хрупкава коричка. Изтръскайте излишното брашно.
Загрейте фурната до 180 градуса. В дълбок съд налейте достатъчно олио за дълбоко пържене и загрейте до 180 градуса. Пържете месото по 4-5 минути от всяка страна, прехвърлете в тава покрита с хартия за печене и сложете във фурната за 10-15 минути.
Извадете върху решетка и сервирайте веднага.
Поднесете с картофено пюре, барбекю сос, зелева салата и варена царевица.