Класическо пържено пилешко

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки горен бут

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешки горен бут

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешки крила

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

934

icon

Протеини

79 г

icon

Мазнини

34 г

icon

Въглехидрати

74 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1.5 кг пилешко месо

(горни и долни пилешки бутчета, крилца)

  • олио за пържене

За мариноване:

  • 100 мл вода
  • 5 с.л. сол
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 с.л. чесън на прах
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. джинджифил на прах

За паниране:

  • 300 г брашно
  • 1/2 ч.л. сладък червен пипер
  • ¼ ч.л. пушен лют червен пипер
  • ½ ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Разтворете солта във водата, изсипете в голяма купа и добавете киселото мляко, пасираният чесън, джинджифила и горчицата. Сложете месото и разбъркайте добре. Покрийте с капак или фолио и приберете в хладилник за една нощ. Може да разбъркате един два пъти през времето за мариноване.

В голям съд сложете брашното и двата вида пипер. Извадете месото от марината и оваляйте добре в сместа с брашно. Оставете месото върху решетка за 10-15 минути, за да може да стегне панировката.

Покрийте още веднъж пилешкото с брашно, за да получите хубава хрупкава коричка. Изтръскайте излишното брашно.

Загрейте фурната до 180 градуса. В дълбок съд налейте достатъчно олио за дълбоко пържене и загрейте до 180 градуса. Пържете месото по 4-5 минути от всяка страна, прехвърлете в тава покрита с хартия за печене и сложете във фурната за 10-15 минути.

Извадете върху решетка и сервирайте веднага.

Поднесете с картофено пюре, барбекю сос, зелева салата и варена царевица.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече