Мини тартове с пиле и спанак

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

594

icon

Протеини

47 г

icon

Мазнини

39 г

icon

Въглехидрати

15 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 2 листа бутер тесто
  • 1 жълтък
  • 1 с.л. прясно мляко

За плънката:

  • 250 г крем сирене
  • 50 г бейби спанак
  • 150 г чери домати
  • Микс маслини нарязани на колеца
  • Зехтин

За пилешкото:

  • 2 броя пилешки гърди ( около 400 )
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 с.л. зехтин
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сушен риган

Начин на приготвяне:

В тавичка за печене сложете зехтина, солта, черния пипер, горчицата и ригана. Поставете месото и намажете добре със сместа. Разтрийте с ръце, за да се овкуси месото.
Печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете от фурната, покрийте с алуминиево фолио и оставете за 10 минути.
Нарежете пилешкото на хапки и смесете със спанака.
Нарежете тестото на правоъглници и поставете в 2 тави покрити с хартия за печене.
С върха на ножа маркирайте без да разрязвате напълно борд от 1 см на всеки квадрат и надупчете вътрешната част с вилица.
Разпределете крем сиренето в тартовете, като покриете добре вътрешния квадрат и намажете борда с разбития с млякото жълтък.
Сложете пиле и спанака върху сиренето, добавете разрязани на 2 чери домати.
Печете 12-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато тартовете станат златисти и хрупкави.
Извадете от фурната и сложете нарязани на колелца маслини.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече