Coxinha – Бразилски крокети с пилешко
Пресен пилешки горен бут
Продукти:
За пълнежа:
- 4 горни пилешки бутчета
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- 100 г крем сирене
- 4 с.л. нарязан кориандър
За тестото:
- 2 с.л. масло
- 1 ч.л. сол
- 480 мл прясно мляко
- 50 мл пилешки бульон
- 250 г брашно
За паниране:
- 2 яйца
- 100-120 г галета панко
- Олио за пържене
Начин на приготвяне:
Свари пилешките бутчета в подсолена вода за 40 минути. Охлади, обезкости и нарежи на дребно. За плънката ти трябват около 200 г сварено месо.
Загрей зехтина в голям тиган и запържи ситно нарязаният лук за 3-4 минути.
Прехвърли лука в купа и охлади.
Добави пилешкото месо, крем сиренето и ситно нарязаният кориандър. Посоли, подправи с черен пипер и разбъркай.
В тенджера сложи пилешкия бульон, млякото и маслото. Остави да кипне и добави брашното. Бъркай докато се оформи тесто, което се отлепя от дъното на съда.
Прехвърли тестото в купа и оставеи за 10 минути, за да се охлади.
Взимай парче от тестото с големината на яйце и оформи на 12 топки.
С пръсти разтегли топче тесто на тънък лист и сложи лъжичка от плънката. Затвори отвора и оформи като круша.
Подреждай оформените кнедли в плитка тавичка или поднос.
Загрей олиото, запържи до 180 градуса. Панирай кнедлите в яйце и галета панко и изпържи до златисто за 7-8 минути.
Поднеси горещи.