Калории
798
Калории
798
Протеини
39 г
Мазнини
50 г
Въглехидрати
46 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Сложете месото в тенджера, залейте със студена вода и сварете 12 минути.
В купа сложете брашното и яйцата, посолете и разбийте добре.
Налейте млякото на части, разбийте до получаването на гладка смес и оставете да отпочине за 30 минути.
В тенджера със студена вода сложете пилешкото бон филе, добавете сол, чесън, лук на гранули, синапените семена и варете 12 минути от момента на завиране. Извадете месото в чиния и оставете да се охлади.
Към палачинковата смес прибавете ситно нарязаните копър и магданоз и разбъркайте добре.
Загрейте тиган за пържене и добавете няколко капки олио. Налейте от палачинковата смес и пържете около минута, докато палачинката се отлепи от тигана. Обърнете и гответе още 30-40 секунди.
Извадете в чиния. Пригответе и останалите палачинки. От тази смес могат да се приготвят 12 палачинки с диаметър 20 сантиметра.
Нарежете охладеното месо на ивици.
В купа смесете майонезата, млякото и лимоновата кора. Подправете с горчица, лук и чесън на гранули и разбъркайте.
Намажете палачинка с млечния сос, отгоре поставете листа рукола, добавете няколко парчета пиле и сгънете на четири. Сервирайте по 2 палачинки за порция с резенчета лимон.