Азиатско пържено пиле със зеленчуци

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

494

icon

Протеини

34 г

icon

Мазнини

17 г

icon

Въглехидрати

57 г

icon

Фибри

7 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 400 г пилешко филе Градус
  • 1 глава червен лук
  • 2 моркова
  • 100 г пресен грах с шушулката
  • 100 г  броколи
  • 200 г гъби

 

За соса:

  • 80 мл соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. пресен джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. царевично нишесте

 

За сервиране:

  • Сварен басмати ориз
  • Пресен лук
  • Листа пресен кориандър
  • Бял сусам

 

Начин на приготвяне:

Настържете джинджифила и чесъна.
В купа смесете соевия сос, сусамовото олио, меда и настърганите чесън и джинджифил. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте, докато всички продукти се смесят добре.

Нарежете пилешките гърди на филийки с дебелина 3-4 милиметра.
Загрейте половината олио в дълбок тиган на средно висока температура.
Сложете нарязания на филийки лук и пилешкото и гответе за 4-5 минути, докато лукът стане прозрачен, а месото побелее и леко се зачерви.
Прехвърлете месото в купа и оставете настрана.
В същия тиган налейте останалото олио, увеличете котлона и добавете нарязаните на тънки филийки моркови и гъби.
Гответе 5 минути и прибавете розичките броколи и граха.
Запържете за още 5 минути и върнете в съда месото и лука.

Важно е зеленчуците да останат стегнати и хрупкави.
Налейте соса и гответе 4-5 минути, докато сосът се сгъсти и полепне по продуктите.
Сервирайте със сварен басмати ориз и поръсете с нарязан пресен лук и листа кориандър.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече