Пиле с ориз

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

505

icon

Протеини

14 г

icon

Мазнини

24 г

icon

Въглехидрати

57 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 2 долни бутчета
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 250 г ориз
  • 500 мл вода
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. чубрица

 

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте олиото и запържете бутчетата от всички страни до зачервяване. Извадете в чиния и оставете настрана.

 

В същата мазнина сложете нарязаните на кубчета лук и моркови за 5-6 минути, докато омекнат.

 

Подправете със сол, черен пипер и чубрица. Прибавете ориза и разбъркайте добре, за да се намасли.

 

Налейте водата и след като кипне пресипете в тавичка за печене.

 

Сложете отгоре бутчетата, покрийте с алуминиево фолио или капак и печете 30 минути в предваритлено загрята до 200 градуса фурна.

 

Свалете фолиото и печете още 5-6 минути.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече