Пилешка яхния с нахут и спанак

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

879

icon

Протеини

71 г

icon

Мазнини

32 г

icon

Въглехидрати

78 г

icon

Фибри

16 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 800 г обезкостени пилешки бутчета
  • 500 мл пилeшки бульон
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 4 скилидки чесън
  • 400 г нахут от консерва
  • 400 г домати от консерва
  • 100 г бейби спанак
  • 5 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. чубрица
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Разрежете бутчетата на 2 или 4 парчета. Посолете и подправете с черен пипер. В голяма тенджера сгорещете олиото и запържете бутчетата на два пъти, първо от страната на кожата.

Гответе 5-6 минути, докато кожата стане златиста, обърнете и гответе още 4-5 минути.

Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете нарязания на кубчета лук и едро нарязания морков. Посолете и гответе 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат и започнат да се карамелизират. Добавете чесъна, червения пипер и чубрицата, разбъркайте и след минута сложете доматите.

Гответе 5-6 минути и налейте горещия бульон. Сложете пилешките бутчета, разбъркайте и похлупете съда. Намалете котлона на средна степен и гответе 10 минути. Добавете нахута и гответе още 10 минути без капак.

Преди да свалите съда от котлона, добавете листата спанак.

Разбъркайте и поднесете горещо.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече