Пилешка яхния с нахут и спанак
Пресен пилешки бут
Необходими продукти:
- 800 г обезкостени пилешки бутчета
- 500 мл пилeшки бульон
- 1 глава лук
- 1 морков
- 4 скилидки чесън
- 400 г нахут от консерва
- 400 г домати от консерва
- 100 г бейби спанак
- 5 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 ч.л. чубрица
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 ½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разрежете бутчетата на 2 или 4 парчета. Посолете и подправете с черен пипер. В голяма тенджера сгорещете олиото и запържете бутчетата на два пъти, първо от страната на кожата.
Гответе 5-6 минути, докато кожата стане златиста, обърнете и гответе още 4-5 минути.
Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете нарязания на кубчета лук и едро нарязания морков. Посолете и гответе 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат и започнат да се карамелизират. Добавете чесъна, червения пипер и чубрицата, разбъркайте и след минута сложете доматите.
Гответе 5-6 минути и налейте горещия бульон. Сложете пилешките бутчета, разбъркайте и похлупете съда. Намалете котлона на средна степен и гответе 10 минути. Добавете нахута и гответе още 10 минути без капак.
Преди да свалите съда от котлона, добавете листата спанак.
Разбъркайте и поднесете горещо.