Пиле по градинарски

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

685

icon

Протеини

52 г

icon

Мазнини

32 г

icon

Въглехидрати

43 г

icon

Фибри

7 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 8 долни пилешки бутчета
  • 3 моркова
  • 200 г гъби
  • 2 червени чушки
  • 500 г домати от консерва
  • 500 г лилави картофи
  • 150 г едамаме
  • 150 мл бяло вино
  • 100 г перлени лукчета от консерва
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 дафинови листа
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чубрица
  • 1 ч.л. черен пипер
  • Пресен магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Посолете и подправете бутчетата с черен пипер. 
В голяма тенджера загрейте 2 с.л. от зехтина и запържете бутчетата от всички страни до златисто за 6-7 минути. 
Извадете месото, долейте останалия зехтин  и запържете едро нарязаните моркови и чушки за 3-4 минути с ½ ч.л. сол.
Добавете гъбите – цели или разрязани на две, сложете 1 ч.л. сол и ½ ч.л. черен пипер и чубрицата и гответе още 3-4 минути. 
Налейте виното и оставете за няколко минути да се изпари алкохолът. 
Прибавете нарязаните на едри парчета картофи и доматите, върнете месото в тенджерата и разбъркайте. 
Покрийте с капак и гответе 30 минути на средно силен огън. 
Сложете перлените лукчета и едамаме и гответе още 15 минути под капак. 
Сервирайте ястието поръсено със ситно нарязан пресен магданоз. 

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече