Сувлаки с пилешко, пита хляб и дзадзики

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

685

icon

Протеини

39 г

icon

Мазнини

28 г

icon

Въглехидрати

71 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 600 г пилешко бонфиле
  • 6-8 броя гръцки питки
  • червен лук
  • 2-3 домата

За маринатата:

  • 4 с.л. зехтин
  • Сок от 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. сушен риган
  • 2 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

За сос Дзадзики:

  • 1 краставица
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл зехтин
  • 400 г цедено кисело мляко
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • 2 клонки прясна мента

 

Начин на приготвяне:

Накиснете дървените шишчета за 10 минути в студена вода. Нарежете всяко бонфиле на 3 парчета, подправете месото с малко сол и черен пипер и нанижете по 4 парчета на шишче.

В широк съд пригответе маринатата, като смесите всички продукти и разбъркате добре.

Загрейте добре грил тиган и изпечете месото добре от всички страни за около 8-10 минути.

Не препичайте, времето за готвене зависи от големината на парчетата месо. Преди да извадите пробвайте парче месо, за да определите времето за готвене.

Готовите шишчета изваждайте в съда с маринатата и оставете месото да поеме всички вкусове.

Пригответе сос дзадзики. Настържете краставицата и с ръце изтискайте цялата течност. Сложете в купа и добавете киселото мляко, зехтина, пасираният чесън и ситно нарязната мента. Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок и разбъркайте.

Преди поднасяне затоплете на сух тиган, фурна или грил питките.

Поднесете сувлаки с хляба, дзадзики, пържени картофки, резени домат и червен лук.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече