Магданозено пиле

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

416

icon

Протеини

37 г

icon

Мазнини

23 г

icon

Въглехидрати

14 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

 

  • 500-600 г пилешко филе
  • брашно за овалване
  • сол
  • черен пипер
  • 50 мл олио
  • 1 голяма връзка магданоз или 2 по-малки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 лимон

 

Начин на приготвяне:

 

Нарежете пилешкото филе на жулиени (продълговати късчета).

 

В купа смесете брашното, солта и черния пипер и вътре оваляйте късчетата месо.

 

В дълбок тиган загрейте олиото и пуснете набрашнените парчета месо да се запържат равномерно до златисто.

 

Нарежете на ситно магданоза и чесъна, прибавете ги в тигана за 1–2 мин, изтискайте 1/2 от лимона, разбъркайте и оттеглете от котлона.

 

Сервирайте в отделни чинии с колелца лимон.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече