Калории
559
Калории
559
Протеини
30 г
Мазнини
23 г
Въглехидрати
55 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В купа сложете брашното, киселото мляко, солта и водата. Омесете за 7-8 минути до получаването на гладко тесто. Покрийте с влажна кърпа или фолио за свежо съхранение. Оставете настрана за 20 минути.
Нарежете пилешките гърди на парчета. Смелете ги в блендер. Загрейте зехтина в голям тиган. Сотирайте лука за 4-5 минути, докато омекне. Добавете чесъна. Гответе около минута. Прибавете домата. Гответе, докато омекне. Сложете смляното месо. Посолете и добавете подправките. Гответе 4-5 минути, докато месото побелее. Добавете спанака и ментата. Гответе, докато сместа остане на мазнина. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади.
Разделете тестото на 6 равни части. Оформете на топки. С малко брашно разточете до кора с дебелина около 3 милиметра. В центъра сложете от плънката, поръсете с малко пресен лук и натрошено сирене и загънете четирите краища към центъра – така че плънката да не изпада – като оформяте правоъгълник.
Загрейте тиган с малко зехтин. Запечете гьозлемето от двете страни за по 2-3 минути до златисто. Поръсете с малко пресен магданоз и сервирайте веднага.