Пилешки гърди с коричка от лешници и пюре от пащърнак

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Продукти:

  • 4 пилешки гърди Градус
  • 60 г галета панко
  • 40 г лешници
  • 50 г настърган пармезан
  • 4 с.л. майонеза
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • Сол
  • Черен пипер

 

За пюрето от пащърнак:

  • 500 г пащърнак
  • 500 мл прясно мляко
  • 40 г масло
  • 1 с.л. трюфелов зехтин
  • 1 ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

Обеленият и нарязан на тънки колеца пащърнак сложете в тенджера. Залейте с прясното мляко. Посолете и варете на средно силен огън 15 минути от момента на завиране.

Посолете пилешките гърди и добавете майонезата и горчицата към тях. Разбъркайте добре, за да се покрие месото. Оставете настрана.

Към галетата панко прибавете смлените лешници, ситно нарязания розмарин и настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Оваляйте пилешките гърди в сместта и притиснете с пръсти, за да полепне добре панировката. Подредете месото в намаслена тава за печене. Полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. 

В средата на печенето обърнете месото, за да стане коричката и от двете страни хрупкава. 

Отцедете пащърнака и запазете млякото, в което е варен. Сложете пащърнака в кухненски блендер. Добавете маслото и малко от прясното мляко от варенето и 1 с.л. трюфелов зехтин. Пасирайте. Добавете още мляко, ако има нужда, до консистенцията, която желаете да постигнете. 

Извадете месото от фурната и нарежете на филийки с дебелина около сантиметър. 
В чиния за сервиране сложете от пюрето, отгоре поставете месото и гарнирайте със свежа салата. Поръсете с нарязани лешници и поднесете ястието топло. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече