Калории
831
Калории
831
Протеини
59 г
Мазнини
47 г
Въглехидрати
44 г
Фибри
8 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Обеленият и нарязан на тънки колеца пащърнак сложете в тенджера. Залейте с прясното мляко. Посолете и варете на средно силен огън 15 минути от момента на завиране.
Посолете пилешките гърди и добавете майонезата и горчицата към тях. Разбъркайте добре, за да се покрие месото. Оставете настрана.
Към галетата панко прибавете смлените лешници, ситно нарязания розмарин и настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Оваляйте пилешките гърди в сместта и притиснете с пръсти, за да полепне добре панировката. Подредете месото в намаслена тава за печене. Полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В средата на печенето обърнете месото, за да стане коричката и от двете страни хрупкава.
Отцедете пащърнака и запазете млякото, в което е варен. Сложете пащърнака в кухненски блендер. Добавете маслото и малко от прясното мляко от варенето и 1 с.л. трюфелов зехтин. Пасирайте. Добавете още мляко, ако има нужда, до консистенцията, която желаете да постигнете.
Извадете месото от фурната и нарежете на филийки с дебелина около сантиметър.
В чиния за сервиране сложете от пюрето, отгоре поставете месото и гарнирайте със свежа салата. Поръсете с нарязани лешници и поднесете ястието топло.