Пиле с кашкавал на фурна
Прясно пиле
Необходими продукти:
- 1 пиле
- 1 пилешки бульон
- 100 г масло
- 2 с.л. брашно
- черен пипер
- 2 моркова
- 300 г гъби
- 3 парчета топено сирене
- 3 жълтъка
- 150 г кашкавал
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете пилето в тенджера с вода, в която сте разтворили зеленчуковия бульон. Варете, докато пилето омекне, след което го обезкостете.
Разтопете маслото в дълбок тиган, запържете брашното с черния пипер. Сипете малко от бульона, в който сте варили пилето, но прецеден, и оставете да къкри 5 мин, като разбърквате, за да не се получат бучки.
Добавете настърганите на едро моркови, гъбите нарязани на полумесеци, топеното сирене, сипете малко бульон и бъркайте, докато сиренето се разтвори и гъбите и морковите поомекнат.
Оттеглете тигана от котлона, смесете жълтъците в отделна купа с 30 мл от бульона и добавете към другата смес.
Накрая прибавете обезкостеното и нарязано на кубчета пилешко месо и настъргания кашкавал, разбъркайте, посолете, ако е необходимо, изсипете в тавичка и печете във фурната за 10–15 мин на 200 градуса.