Калории
747
Калории
747
Протеини
53 г
Мазнини
51 г
Въглехидрати
15 г
Фибри
5 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
За да приготвите дюксела в касерола, разтопете маслото и сотирайте ситно нарязания лук с малко сол и черен пипер – за 2-3 минути.
Добавете нарязаните на дребно гъби и гответе още 7-8 минути, докато останат само на мазнина.
Налейте виното марсала и оставете още 2-3 минути, докато алкохолът се изпари. Прехвърлете сместа в купа и оставете да се охлади.
Направете разрез по дължина на пилешките гърди, така че да може да ги разтворите и начукайте, за да изтъните между 2 листа хартия за печене.
Върху изтънените гърди разпределете дюксела и навийте на стегнато руло, което завържете с конец за печене.
В съд, подходящ за печене, разтопете месото, налейте зехтина и запържете месото от всички страни до златисто.
Печете пилешките рула 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
За чипса от пащърнак нарежете обелените корени на тънки ленти с белачка за зеленчуци, полейте с 2 с.л. зехтин, посолете и подправете с черен пипер и печете 8-10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Малко преди да извадите месото от фурната пригответе гъбения сос.
Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в разтопеното масло за 5-6 минути с малко сол и черен пипер. Добавете листенцата мащерка, налейте алкохола, оставете да се изпари за 2-3 минути и добавете сметаната.
Свалете соса от котлона и го дръжте топъл до момента на сервиране.
Извадете пилешкото, отстранете конеца и нарежете всяко парче на 3.
Сервирайте пълнените пилешки гърди с гъбения сос, чипс от пащърнак и микро кресон.