Печени пилешки крилца с меден барбекю сос

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки крила

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

579

icon

Протеини

56 г

icon

Мазнини

25 г

icon

Въглехидрати

31 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца Градус
  • 50 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

 

за соса:

 

  • 250 г пасирани домати (от консерва)
  • 90 г мед
  • 1 с. л. кафява захар Мусковадо
  • 80 мл бял винен оцет
  • 1 ч. л. лют пушен червен пипер
  • 1 ч. л. сух лук
  • 1 ч. л. сух чесън
  • 1/2 ч. л. кимион
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне: 

В касерола смесете доматите, меда, захарта, оцета и 200 мл вода. 
Прибавете пушения пипер, сушените лук и чесън, кимиона, сол и черен пипер на вкус. Гответе на слаб огън, докато се сгъсти и охладете.
Почистете крилцата от щиковете, разделете ги на две, овкусете ги със зехтин, сол и черен пипер. 
Подредете ги в тава върху пергаментова хартия и ги печете около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Намажете ги с половината от соса и ги печете отново до готовност – около 10–15 минути. 
Изпечените пилешки крилца поднесете с останалия сос.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече