Калории
739
Калории
739
Протеини
51 г
Мазнини
40 г
Въглехидрати
47 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Пригответе марината за пилето. В тавичка смесете кокосовото мляко, фъстъченото масло, фъстъченото олио, настъргания джинджифил, рибения сос, куркума и къри, пасирания чесън, ситно нарязаното чили и дръжките и част от листата на връзката кориандър.
Сложете нарязаното на хапки пилешко филе, разбъркайте добре и покрийте съда с фолио. Приберете в хладилник за поне 1 час. Може да оставите и цяла нощ.
Извадете пилето да се затопли за 30 минути преди да го готвите.
Нанижете месото на шишчетата и печете в предварително загрят и добре намаслен грил тиган 8-10 минути, като обръщате месото от всички страни.
Сервирайте пилешките шишчета с пикантен фъстъчен сос. Гарнирайте с нарязани фъстъци, листа от кориандър и резени лайм, и сварен ориз.
В касерола смесете тайландска къри паста, кокосово мляко, лимонов сок, нарязаните на дребно фъстъци и захарта.
Разбъркайте, за да се смесят добре и сложете на средно силен огън. Оставете да кипне, намалете котлона и гответе 4-5 минути, докато сосът леко се сгъсти.