Калории
396
Калории
396
Протеини
31 г
Мазнини
27 г
Въглехидрати
5 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Извадете пилето за около час на стайна температура, преди да готвите.
Отделете бутчетата и гърдите на пилето, махнете кожата и отделете месото от костите. Нарежете го на кубчета, а останалата част от пилето ползвайте за приготвянето на бульон.
Сложете месото в блендер, добавете белтъците, посолете и подправете с черен пипер и смелете добре.
При работещ уред налейте виното и сметаната, пасирайте до получаването на гладка смес и прехвърлете в купа.
Добавете чушката, граха, моркова и нарязания магданоз и разбъркайте добре.
Изсипете сместа в покрит с фолио терин, покрийте и отгоре с фолио и печете на водна баня в предварително загрята до 150 градуса фурна за 45 минути, или докато вътрешната температура достигне 71 градуса.
Извадете терина от фурната, махнете капака и притиснете с тежест. Охладете до стайна температура.
Махнете фолиото и нарежете терина на филийки. Сервирайте със свежа салата.