Пилешки терин със зеленчуци

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
45 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

396

icon

Протеини

31 г

icon

Мазнини

27 г

icon

Въглехидрати

5 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

 

  • 1 пиле Градус около 1.4 кг  (550 г обезкостено месо)
  • 30 г масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 нарязана на кубчета червена чушка
  • 70 г грах
  • 30 г нарязан на дребни кубчета морков
  • 30 мл марсала
  • 180 мл готварска сметана
  • 3-4 клонки пресен магданоз
  • 2 белтъка
  • 1 ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

 

Начин на приготвяне:


Извадете пилето за около час на стайна температура, преди да готвите.
Отделете бутчетата и гърдите на пилето, махнете кожата и отделете месото от костите. Нарежете го на кубчета, а останалата част от пилето ползвайте за приготвянето на бульон.
Сложете месото в блендер, добавете белтъците, посолете и подправете с черен пипер и смелете добре.
При работещ уред налейте виното и сметаната, пасирайте до получаването на гладка смес и прехвърлете в купа.
Добавете чушката, граха, моркова и нарязания магданоз и разбъркайте добре.
Изсипете сместа в покрит с фолио терин, покрийте и отгоре с фолио и печете на водна баня в предварително загрята до 150 градуса фурна за 45 минути, или докато вътрешната температура достигне 71 градуса.
Извадете терина от фурната, махнете капака и притиснете с тежест. Охладете до стайна температура.
Махнете фолиото и нарежете терина на филийки. Сервирайте със свежа салата.
 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече