Калории
801
Калории
801
Протеини
57 г
Мазнини
38 г
Въглехидрати
30 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежи пилето или месото на сравнително еднакви порции.
Подсуши добре с кухненска хартия и подправи със сол и малко черен пипер.
Покрий със свежо фолио и остави в хладилник за 20 до 30 минути.
Приготви си останалите продукти – почисти лука и нарежи на ситно. Почисти чесъна и също нарежи на ситно, но си отдели 2-3 скилидки от него. Почисти гъбите с мека кърпа или четка. Не ги мий, защото ще се напоят с вода и ги нарежи на ситно. Сушените гъби залей с малко топла вода.
Загрей олиото в тигана (за предпочитане е с дебело дъно).
Оваляй парчетата месо в брашно, изтупай от излишното и сложи да се запечата в тигана, докато се зачерви съвсем леко от всички страни.
Извади в затоплена чиния или тава и покрий с лист фолио.
В същата мазнина постави нарязаната на 6 парчета наденица и отново запечатай за по минута от двете страни. Извади и наденицата при месото и отново покрий с фолиото.
Включи фурната на 180° да загрява.
Отново в същия тиган постави нарязаните лук и чесън. Запържи за 2-3 минути, прибави гъбите и запържи заедно още 3-4 минути.
Прибави виното, доматения сос, пасираните домати и посоли на вкус.
Изчакай да заври, намали степента на котлона и остави да къкри 10-15 мин.
Пасирай отделените 2-3 скилидки чесън и прибави към соса заедно със захарта и ситно нарязания магданоз.
Разбъркай и изсипи внимателно соса при месото, като го разпределиш равномерно така, че месото да остава отгоре, върху соса.
Завий тавата с фолио и постави в загрятата фурна.
Печи така за 30 минути, след които развий фолиото и печи още около 20 минути до зачервяване.
Опитай с вилица дали месото се къса добре и ако е готово, извади тавата от фурната.
Покрий с фолиото и остави да почине за 10 минути, преди да сервираш.