Пиле тика масала

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

674

icon

Протеини

40 г

icon

Мазнини

32 г

icon

Въглехидрати

55 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти: 

  • 2 бр. пилешки гърди без кожа, обезкостени

 

За микса от подправки: 

  • 4 ч.л. ситно настърган обелен джинджифил
  • 4 ч.л.  куркума
  • 2 ч.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. гарам масала
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 2 ч.л. млян кимион
  • 1½ чаши кисело мляко (4-5% масленост)
  • 1 с.л.  сол

 

За соса:

  • 3 с.л. гхи или олио
  • 1 глава лук
  • Чаша доматено пюре
  • 6 кардамонови шушулки
  • Люспи от червен пипер
  • 1 консерва белени домати
  • 2 чаши сметана за готвене
  • 1 връзка магданоз или кориандър 

За гарнитура: 

  • басмати ориз или наан хляб

 

Начин на приготвяне: 

За микса от подправки: в малка купа смесете чесъна, джинджифила, куркумата, гарам масалата, кориандъра и кимиона.

Нарежете пилето на парчета с размер на хапки и мариновайте с киселото мляко, солта и половината микс от подправки. Покрийте и оставете купата в хладилника за 4 до 12 часа. 

На умерен огън в дълбок тиган загрейте мазнината. Добавете маринованото          
 пиле и пържете до получаването на леко червеникав цвят, но не до пълна готовност.  Извадете пилето и в същия тиган сложете още мазнина. 

Добавете лука и задушете до получаване на златист цвят. Прибавете чесъна и доматено пюре, като бъркате често, докато чесъна пусне своя аромат. Добавете останалата част от микса от подправки и продължете да готвите, като бъркате често,  около 2-3 минути.

Добавете доматите от консерва. Увеличете температурата, за да може сосът да заври. После я намалете и оставете соса да къкри на слаб огън, като често разбърквате, докато се сгъсти, 8-10 минути.

Изсипете сметаната и оставете да къкри, като отново разбърквате от време на време – около 20  минути.

Накрая добавете пилето към соса и гответе на слаба температура, докато поеме всички аромати, 8-10 минути, като не забравяйте за разбъркването. Сервирайте това вкусно ястие със стрък кориандър и басмати ориз за пълно вкусово пътешествие из Индия. 
 

Тази рецепта за пиле Тика Масала придоби огромна популярност сред играчите в онлайн казината. Сред вълнуващия свят на хазартните игри, където вълнението и очакването са големи, играчите често търсят комфорт и удовлетворение извън виртуалните маси. Това вкусно и ароматно ястие се превърна в любим избор за мнозина, предлагайки възхитителна почивка от интензивните игрални сесии. Привлекателността на Chicken Tikka Masala надхвърля културните граници, като намира отклик сред играчи от различни среди. Богатата комбинация от подправки, кремообразната текстура и сочните пилешки парчета създават сетивно изживяване, което допълва вълнението от хазартните игри в ефбет онлайн. За много играчи насладата от това ястие по време на игра добавя допълнителен слой удоволствие и релаксация към техните игрални сесии.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече