Пилешки кюфтенца с грейви сос

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешка кайма

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

334

icon

Протеини

20 г

icon

Мазнини

22 г

icon

Въглехидрати

12 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 филийки хляб
  • 3 с.л. мляко
  • 500 г пилешка кайма Градус
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. смляно индийско орехче
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 1 ¾ чаша пилешки бульон
  • ½ чаша заквасена сметана
  • 2 с.л. горчица
  • сварена паста за сервиране
  • 4-5 клонки пресен магданоз

Начин на приготвяне:

В голям тиган, загрейте 1 с.л. зехтин на средно висока температура. Добавете лука и сотирайте за 4-5 минути. Извадете в купа и оставете да се охлади.

В купа сложете накъсания на парченца хляб и залейте с млякото. Оставете за 5 минути.

В купа сложете пилешката кайма и добавете охладеният лук, хляба, яйцето, сол, черен пипер, индийско орехче и разбъркайте.

Оформете 12-15 кюфтенца и оставете настрана.

В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и маслото, сложете кюфтетата и гответе 8-9 минути, като обръщате често. Ако тигана ви не е достатъчно голям, изпържете на 2 пъти, за да могат кюфтенцата да се пържат без да се задушават.

Сложете в тигана останалите 3 с.л. зехтин и загрейте на средно силен огън. Добавете брашното, разбъркайте и гответе 2 минути до златисто кафяво.

Налейте бульона, като разбивате непрекъснато.

Намалете котлона и сложете сметаната. Разбъркайте докато се разтвори напълно.

Овкусете соса с пасираният чесън, горчицата и оставете да се сгъсти за 6-8 минути, или докато достигне желаната от вас гъстота.

Разпределете сварената паста на порции, сложете по няколко кюфтенца и залейте със соса.

Поръсете със ситно нарязан магданоз.


 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече