Калории
334
Калории
334
Протеини
20 г
Мазнини
22 г
Въглехидрати
12 г
Фибри
2 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В голям тиган, загрейте 1 с.л. зехтин на средно висока температура. Добавете лука и сотирайте за 4-5 минути. Извадете в купа и оставете да се охлади.
В купа сложете накъсания на парченца хляб и залейте с млякото. Оставете за 5 минути.
В купа сложете пилешката кайма и добавете охладеният лук, хляба, яйцето, сол, черен пипер, индийско орехче и разбъркайте.
Оформете 12-15 кюфтенца и оставете настрана.
В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и маслото, сложете кюфтетата и гответе 8-9 минути, като обръщате често. Ако тигана ви не е достатъчно голям, изпържете на 2 пъти, за да могат кюфтенцата да се пържат без да се задушават.
Сложете в тигана останалите 3 с.л. зехтин и загрейте на средно силен огън. Добавете брашното, разбъркайте и гответе 2 минути до златисто кафяво.
Налейте бульона, като разбивате непрекъснато.
Намалете котлона и сложете сметаната. Разбъркайте докато се разтвори напълно.
Овкусете соса с пасираният чесън, горчицата и оставете да се сгъсти за 6-8 минути, или докато достигне желаната от вас гъстота.
Разпределете сварената паста на порции, сложете по няколко кюфтенца и залейте със соса.
Поръсете със ситно нарязан магданоз.