Калории
537
Калории
537
Протеини
55 г
Мазнини
21 г
Въглехидрати
32 г
Фибри
3 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В широк съд сложете пасирания чесън. Добавете сол, сусамовото олио и настъргания джинджифил. Разбъркайте добре.
Разрежете пилешките гърди на две, без да стигате докрай, за да отворите като пеперуда. Покрийте с фолио и с чук за месо изтънете и изравнете.
Към продуктите от първата стъпка добавете олиото. Сложете месото в съда. Натрийте добре с маринатата. Оставете за 30 минути.
Нарежете гъбите на дебели филийки. Към тях добавете 2 с.л. от царевичното нишесте и разбъркайте добре. В широк тиган загрейте фъстъченото олио.
Запържете гъбите за 6-7 минути.
Към тях прибавете джинджифила, нарязания на дребно чесън, соевия сос, оризовия оцет, сусамовото олио, кафявата захар. Гответе още 2-3 минути.
Към останалото царевично нишесте добавете супена лъжица вода. Разбъркайте. Налейте към останалите продукти и гответе 1-2 минути, докато соса се сгъсти.
Маринованото месо изпечете в добре загрят чугунен тиган или плоча за 3-4 минути от едната страна. Обърнете и гответе още 2 минути от другата страна. Изпечете и лютите чушки.
В чиния за сервиране сложете едно парче пилешки гърди, добавете 3-4 лъжици от глазираните гъби и поръсете със ситно нарязан пресен лук, листа кориандър и семена сусам. Добавете люта чушка и сос срирача по желание.