Сочно глазирано пиле с хрупкава коричка и свежа пролетна гарнитура
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пиле
60 минути
6 порции
Продукти:
- 1 цяло пиле Градус
За глазурата:
- 7 с.л. кокосово масло
- ½ ч.л. сол
- 2 с.л. шарена сол или микс червен пипер + куркума + чубрица
За гарнитурата:
- 1-2 марули (в зависимост от размера)
- 1 краставица
- 50г маслини без костилка
- 50г сладка царевица от буркан
- Шепа сурово белено слънчогледово семе по желание
- Сол на вкус
- Зехтин + лимонов сок за овкусяване
Приготвяне:
За пилето: загрей фурната на 180 градуса.
Разтопи маслото и разбъркай всички продукти за глазурата.
С помощта на силиконова четка намажи обилно цялото пиле с глазурата.
Внимателно постави пилето в плик за печене и подпъхни краищата му така, че пилето да се задуши в плика.
Изпечи пилето за около час или докато е напълно крехко.
Междувременно приготви гарнитурата, като нарежеш всички продукти за салатата и ги разбъркаш добре.
Поднеси пилето още топло в компанията на гарнитурата.
Затвори