Пиле с мед, горчица и розмарин

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко бонфиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

561

icon

Протеини

35 г

icon

Мазнини

19 г

icon

Въглехидрати

61 г

icon

Фибри

8 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко бонфиле
  • 600 г картофи
  • 2 глави лук
  • 5-6 клонки пресен розмарин
  • 2 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер

За соса:

  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 3 с.л. едра горчица
  • сок от 1 голям лимон
  • 1 с.л. зехтин
  • 2-3 с.л. пчелен мед
  • 3-4 с.л. бяло вино
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

 

Начин на приготвяне:

В голям съд подходящ за печене загрейте зехтина и сотирайте нарязания на кубчета лук за 7-8 минути.

 

Свалете съда от котлона и върху лука подредете нарязаните на дебели филийки картофи. Поръсете със зехтин и подправете с черен пипер и сол. Покрийте съда с капак или фолио и печете 15-20 минути в предваритлено загрята до 200 градуса фурна, докато картофите омекнат.

 

В купа смесете всички продукти за соса и разбъркайте добре. Може да промените леко количествата на лимона или меда според вкуса си.

 

Извадете съда от фурната и върху картофите подредете пилешките филенца. Залейте със соса, сложете клонките розмарин и сложте капака. Печете 20 минути, махнете капака, пуснете грила и печете още 15-20 минути.

 

Поднесете ястието горещо.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече