Пилешка яхния с царевица – Колумбия

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

562

icon

Протеини

41 г

icon

Мазнини

9 г

icon

Въглехидрати

85 г

icon

Фибри

8 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 3 скилидки - чесън
  • 1 бр. - авокадо
  • 500 гр. - пилешки гърди
  • 1/2 литър - пилешки бульон
  • 1/4 чаша - сок от лайм
  • 1 глава - бял лук
  • 500 гр. - сладки картофи
  • 5-6 клонки - пресен кориандър
  • 2 с.л. - кимион на прах
  • 2 кочана - сладка царевица
  • 500 гр. - сварен бял ориз

Начин на приготвяне:

Смесете лука, сока от лайм и кориандъра и ги пасирайте до получаването на гладък сос. Ако има нужда, добавете малко вода, за да получите желаната консистенция. Сложете соса в тенджера, добавете бульона, кимиона и нарязаната на парчета царевица. Покрийте с капак и оставете да заври. Варете 15 минути, добавете нарязаното на парчета пилешко, картофите и чесъна. Пригответе си домашен пилешки бульон. Ястието ви ще има коренно различен вкус. Ако сте направили повече бульон, то замразете го във фризера за следващи кулинарни приключения. Намалете котлона и варете 30 минути. Поднесете яхнията с варен бял ориз и гарнирайте с авокадо.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече