Калории
428
Калории
428
Протеини
41 г
Мазнини
23 г
Въглехидрати
13 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Днес на гости ни е кулинарният блогър Нели Колева от Food for the soul, който споделя своята рецепта, специално подготвена за Градус.
Вижте я в следващите редове:
Една интересна и малко нетрадиционна рецепта, достъпна дори за начинаещи готвачи, която съчетава две техники на приготвяне на месото – варене и печене.
Пилето се нарязва на порции, поставя се в тенджера заедно с моркова, целината, няколко зърна черен пипер и сол и се сварява на тих огън за около 40 мин. Порционните парчета се изваждат и се поставят в тавичка. Заливат се с 1 ч.ч. от бульона, в който са варени, и се запичат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 мин. През това време се приготвя заливката, като се разбиват 300 г кисело мляко, 200 г заквасена сметана, 2 яйца, 1-2 с. л. брашно, черен пипер, сол и 1 с.л. горчица. Към тази смес може да добавите любими на семейството ви пресни или сухи подправки, като мащерка, риган, копър или салвия. Ако подправките са сухи, сложете 1 ч.л., ако са пресни – 1-2 с.л.
Залейте запеченото пилешко месо с така приготвената смес, добавете върху него равномерно на парченца 1/2 пакетче масло и запечете ястието за още 15-20 мин. до златисто.
Добър апетит!