Пиле с кисело мляко и яйца

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
4 порции

Необходими продукти:

 

  • 1 цяло пиле на Градус
  • 300 г кисело мляко
  • 200 г заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 1-2 с.л. брашно
  • 1 с.л.  едрозърнеста горчица
  • Черен пипер, сол (на вкус)
  • 2 големи скилидки чесън
  • 1 морков, резен целина (за веренето)
  • Свежи или сухи подправки по избор – мащерка, риган, копър, салвия

 

Начин на приготвяне:

Днес на гости ни е кулинарният блогър Нели Колева от Food for the soul, който споделя своята рецепта, специално подготвена за Градус.

 

Вижте я в следващите редове:

Една интересна и малко нетрадиционна рецепта, достъпна дори за начинаещи готвачи, която съчетава две техники на приготвяне на месото – варене и печене.
Пилето се нарязва на порции, поставя се в тенджера заедно с моркова, целината, няколко зърна черен пипер и сол и се сварява на тих огън за около 40 мин. Порционните парчета се изваждат и се поставят в тавичка. Заливат се с 1 ч.ч. от бульона, в който са варени, и се запичат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 мин. През това време се приготвя заливката, като се разбиват 300 г кисело мляко, 200 г заквасена сметана, 2 яйца, 1-2 с. л. брашно, черен пипер, сол и 1 с.л. горчица. Към тази смес може да добавите любими на семейството ви пресни или сухи подправки, като мащерка, риган, копър или салвия. Ако подправките са сухи, сложете 1 ч.л., ако са пресни – 1-2 с.л.
Залейте запеченото пилешко месо с така приготвената смес, добавете върху него равномерно на парченца 1/2 пакетче масло и запечете ястието за още 15-20 мин. до златисто.


Добър апетит!

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече