Пилешки крилца с бърбън барбекю сос

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки крила

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
90 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

686

icon

Протеини

58 г

icon

Мазнини

14 г

icon

Въглехидрати

63 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца
  • 1 с.л. зехтин

За барбекю микса от подправки:

  • 2 с.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер (по желание)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. кафява захар

За бърбън соса:

  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 200 г  кетчуп
  • 2 с.л. горчица
  • 4 с.л. Уорчестър сос
  • 1 ч.л. табаско
  • 80 г мед
  • 120 мл. бърбън
  • Щипка сол
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 2 скилидки чесън
  • 1 портокал
     

Начин на приготвяне:


Разбъркайте добре всички подправки за барбекю микса. Овкусете крилцата със зехтин и с подправките, а след това ги наредете върху тава за печене и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 1 час.

Междувременно пригответе барбекю соса, като загреете в дълбок тиган мазнината и чесъна. След това прибавете всички останали съставки и разбъркайте добре. Оставете соса да къкри 10-15 минути, като разбърквате през цялото време. Щом се сгъсти, премахнете от котлона.

След час извадете готовите крилца от фурната, потопете в соса и върнете обратно върху тавата за печене. Намалете температурата на фурната на 120 градуса и поставете крилцата обратно да се пекат още 10-15 минути. След това потопете крилцата втори път в соса и печете още 10 минути.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече