Паниран пилешки шницел с гъбен сос и картофено пюре

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

883

icon

Протеини

61 г

icon

Мазнини

40 г

icon

Въглехидрати

66 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 4 парчета пилешко филе
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • олио за пържене

За паниране:

  • 3 големи яйца
  • 80 г брашно
  • 100 г галета панко
  • сол
  • черен пипер

За картофеното пюре:

  • 550 г картофи
  • 100 мл сметана или прясно мляко
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

За гъбения сос:

  • 250 г гъби
  • 40 г масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/2 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 70 мл бяло вино
  • 4-5 клонки прясна мащерка
  • ½ сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете пилешкото филе между 2 листа фолио за свежо съхранение и начукайте с гладката страна на чук за месо. Шницелите трябва да са дебели около 4-5 мм.

Поръсете със сол и черен пипер.

В 3 чинии сложете яйцата, брашното и галетата. Подправете с малко сол и черен пипер.

Панирайте всеки шницел в брашното, яйцата и галетата.

Поставете върху решетка и оставете за 10 минути.

Загрейте олио в голям тиган. Изпържете шницелите за по 3-4 минути от всяка страна. Извадете върху решетка.

За гъбения сос загрейте половината масло и зехтина в широк тиган. пържете нарязаните на филийки гъби и мащерката за 6-7 минути.

Добавете ситно нарязаните лук и чесън, разбъркайте и след минута налейте виното.

Оставете да се готви 4-5 минути, подправете със сол и черен пипер, добавете останалото масло и след като се разтопи, свалете съда от котлона.

Сварете добре нарязаните на едро картофи в подсолена вода. Намачкайте и добавете мекото масло и затоплената сметана.

Сервирайте шницелите с картофено пюре, гъбения сос и чипс от салвия.

За чипса от салвия в малък тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете за около минута листа прясна салвия, като обръщате често, за да не се препържат

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече