Калории
883
Калории
883
Протеини
61 г
Мазнини
40 г
Въглехидрати
66 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Сложете пилешкото филе между 2 листа фолио за свежо съхранение и начукайте с гладката страна на чук за месо. Шницелите трябва да са дебели около 4-5 мм.
Поръсете със сол и черен пипер.
В 3 чинии сложете яйцата, брашното и галетата. Подправете с малко сол и черен пипер.
Панирайте всеки шницел в брашното, яйцата и галетата.
Поставете върху решетка и оставете за 10 минути.
Загрейте олио в голям тиган. Изпържете шницелите за по 3-4 минути от всяка страна. Извадете върху решетка.
За гъбения сос загрейте половината масло и зехтина в широк тиган. пържете нарязаните на филийки гъби и мащерката за 6-7 минути.
Добавете ситно нарязаните лук и чесън, разбъркайте и след минута налейте виното.
Оставете да се готви 4-5 минути, подправете със сол и черен пипер, добавете останалото масло и след като се разтопи, свалете съда от котлона.
Сварете добре нарязаните на едро картофи в подсолена вода. Намачкайте и добавете мекото масло и затоплената сметана.
Сервирайте шницелите с картофено пюре, гъбения сос и чипс от салвия.
За чипса от салвия в малък тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете за около минута листа прясна салвия, като обръщате често, за да не се препържат